Szervezett tehetséggondozást az iskolákba!

Tizenöt iskolaigazgató vett részt a Székely Mikó Kollégium tanácskozótermében szervezett szakmai fórumon, a programot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács bonyolította a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel közösen.

A program meghívottjai Kormos Dénes kutató fejlesztő pedagógus, a Kárpát-medencei tehetségsegítő tanács kollégiumának vezetője valamint a kollégium Észak-magyarországi felelőse, Tóth Ilona voltak.

Előadásukban a szervezett tehetséggondozás szükségességéről, előnyeiről és megvalósításának konkrét lehetőségeiről beszéltek. A tehetség belülről jövő adottság, de megvalósulásának külső feltételei vannak! A szervezett és ad hoc tehetséggondozás közötti különbség az elveszett tehetségek számában mutatkozik meg leginkább. A tehetségígéretek kibontakoztatására tehetségbarát környezetre van szükség.

Az igazgatók konkrét információkat kaptak a tehetségpontok hálózatához való kapcsolódás lehetőségeiről, amely utat nyit a szervezett tehetséggondozás rendszerszerű kialakításához az iskolában, szakmai háttér, szervezett programok és pályázati források eszköztárának felhasználásával.

ezer

denes

ilona

 

 

 

 

 

Támogató:

emet logo

 

 

 

 

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28