A tehetség belülről jövő adottság, de megvalósulásának külső feltételei vannak!

Tehetséggondozásról beszélgettünk Csíkszereda mellett, Csíkpálfalván a Márton Ferenc általános iskolában.

Egy borongós novemberi napon érkeztünk Pálfalvára. Máris akadállyal szembesültünk, hiszen az iskola az útjavítások miatt megközelíthetetlen volt, az autókat biztonságba helyezve gyalogosan vettük az akadályokat a sáncok, aszfaltgépek és szegőkövek között.

A csíkpálfalvi Márton Ferenc általános iskola lelkes közössége fogadott, meglepetésünkre javarészt fiatal kollégák, pedagógusok. Az iskolához tartozik még Csíkcsomortán és Csíkdelne, együtt alkotnak egy iskolai közösséget. Az apadó gyermeklétszám, Csíkszereda elszívó ereje nagy kihívást jelent az iskola számára, a pedagógusok a tartalmas és változatos programokban, többlet lehetőségekben látják a megoldást, amellyel maradásra tudják késztetni a tanulni vágyókat, de főképpen szüleiket.

Ezzel magyarázható az érdeklődés, amely Kormos Dénes előadását övezte a tehetséggondozásról, programokról, tehetségpontok hálózatáról, a hálózatban rejlő gazdag fejlesztési lehetőségekről. Dénes, az amúgy is érdekfeszítő és humortól sem mentes előadásával megmozgatta a hallgatóság fantáziáját, így hamarosan a Csíkpálfalvi iskolát is a regisztrált tehetségpontok hálózatában üdvözölhetjük.

Kormos Dénes előadása itt megtekinthető.

A pálfalviak különben három csapattal neveztek be a Kincskereső programunkba, a látogatással erősítettük a szakmai kapcsolatot az iskolával. A Kincskereső és előadás után, jövőre koordinátori képzést tervezünk, amellyel megalapozzuk a tehetséggondozás rendszerének kialakítását az iskolán belül.

1

2

3

4

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogató:

emet logo

 

 

 

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28