Második tehetségondozó tábor

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/EETK2.jpg'
There was a problem loading image 'images/EETK2.jpg'

Június utolsó hetében zajlott Besenyőn a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által szervezett tehetséggondozó tábor általános és középiskolás diákok részvételével. A  Székelyföldi Kincskereső pályázat nyertes csapatai számára szervezett jutalomtábor változatos programokkal, gyerekbarát előadókkal, érdekes gyakorlati tevékenységgekkel bővítette tudásukat.

Czirmai Brigitta a meséken keresztül a kreativitás világába kalauzolta a gyerekeket. Fantéziájukat szabadjára engedve interjút készítettek egy mesehőssel, kielemezték lelkivilágát és rögtön az első napon a tábori himnuszt is megírták.
Kisgyörgy Zoltán helytörténeti előadását, a vidékhez kapcsolódó legendákat, történeteket feszült figyelemmel hallgatták a gyerekek.
Deák Gyula a népi hagyományaink megőrzése céljából néptánccal, népi gyerekjátékokkal tette színessé a programot.
Molnár János a drámajátékokat csempészte be a tábori programba, amelyek segítettek a diákcsoportnak egymás megismerésében és abban, hogy minél gyorsabban csoporttá formálja a kezdetben egymásnak teljesen idegen gyerekeket.
Pildner József a rovásírás rejtelmeibe avatta be a gyerekeket, megtanulták a rovásírás szabályait és a rovásábécé jelrendszerével ismerkedhettek meg.
Kerekes Jenő és Barabás Andrea Kincskereső Ökonapot szervezett, a víz témakörében érdekes gyakorlati feladatokat, megfigyeléseket végeztek csoportban és egyénileg a résztvevők. A víz hőmérsékletének lemérése, mikroszkópos vizsgálat, vízelemzés során érdekes tudnivalók tárultak fel a víz világából, valamint a vizeink tisztaságának megőrzésre hívták fel a figyelmet.
Jáni Réka és Szász Etelka által vezetett kézművestevékenység alkalmával háromszéki bútorfestés mintáit próbálhatták ki a gyerekek, valamint betekintést nyerhettek a kötélverés világába is.
Tulit Zsombor a vízi sportok rejtelmeibe avatta be a gyerekeket, a kajakozást próbálhatták ki a tó vizén, valamint a   biztonságos túrázással kapcsolatos hasznos tanácsokkal látta el őket. A kedvenc szabadidős foglalkozásnak a számháború és a foci bizonyult, amiben fiúk, lányok egyaránt szívesen résztvettek.

Kulturális örökségünk, a hagyományok és a népi kultúra ápolását felvállaló tehetséggondozó tábor programja sikeresnek bizonyult, a tehetséges gyerekek társadalmi felelősségének növelése, értékvilágának, attitűdjének formálása, az alkotótevékenység adta sikerélmények által az énkép alakítása, az érzelmi intelligencia fejlesztése, a tehetséges gyermek erős oldalának fejlesztése, a tehetséggel összefüggő gyenge oldal kiegyenlítését célzó tevékenységek egyaránt előfordultak a részletesen kidolgozott tábori programban.
                                                                                                                                  Barabás Andrea

Fotógaléria

 

Támogatók

EETK2


 

 

Február 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28