III. Székelyföldi Tehetségnap

Harmadik alkalommal, közel 90 résztvevővel, szervezte meg a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a Székelyföldi Tehetségnapot 2016. június 18.-án. A rangos eseménynek, Marosvásárhely és Csíkszereda után, idén a Sepsiszentgyörgyi Sapientia EMTE adott otthont.

A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Franz Mönks professzor, az Európai Tehetségsegítő Tanács tiszteletbeli elnöke, Dr. Balogh László, a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács elnöke, Bajor Péter, a MATEHETSZ ügyvezető elnöke, Scanda Tamás az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára, Kormos Dénes a Tehetségsegítő Tanácsok Kárpátmedencei Kollégiumának elnöke.

A rendezvényen megcsillantották tehetségüket: Do-Re-Mi, a Plugor Sándor Művészeti Líceum gyermekkórusa, Kis Batyusok, a Mikes Kelemen Elméleti Líceum néptánccsoportja, Tőkés Zsolt néptáncoktató, valamint egyéni előadók Kertész Júlia hegedű, Téglás Ede és Molnár Gergely szavalat, Filip Zsombor gitár.

Tehetségek, akik bemutatkoztak, életútjukról beszéltek: Sütő András, vargyasi bútorfestő, Bálint Bernadett országos és európai asztaliteniszező, Krecht Rudolf az NTT 2016-os felfedezettjeinek különdíjasa.

Az idén is kiosztásra kerültek a Csutak Vilmos díjak, mely a tehetséggondozásban kiváló eredményeket elért szakemberek elismerését célozza: Gazda Józsefkovásznai nyugalmazott magyar nyelv és irodalom tanárnak, a kovásznai diákszínjátszás megalapítója, Szakács Ágnesa Székely Mikó Kollégium tanítónője és Kakasi Zsolta sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum gitártanára kapták meg az életműdíjat.

Szintén hagyomány már, hogy a Tehetségnapon osztják ki az okleveleket az újonnan regisztrált Tehetségpontokan. Idén a kézdivásárhelyi Kelengye Egyesület, a sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely és a ditrói Siklódi Lőrinc Általános Iskola képviselői vehették át okleveleiket.

Tehetségeink fontos értéket képviselnek társadalmunkban, amelyre figyelnünk kell, és ezt a lángot ébren kell tartan, segíteni őket, hogy szorgalom is társuljon tehetségük mellé, ami legfontosabb mozgatórugója a tehetség kibontakoztatásához.

Letölthető programpontok:

Mitől tehetség a tehetség? - Balogh László

 Ability Grouping - Franz Mönks

Az örökölt tehetség felelőssége - Sütő István

Bálint Bernadett

Történetem - Krecht rudolf : https://prezi.com/u5ieapbtqtbb/szekelyfoldi-tehetsegnap/?utm_campaign=share&utm_medium=copy

Magyar feltalálók

SzTT Kincskereső

Visszhang a sajtóban: http://www.3szek.ro/load/cikk/92599/egyetlen_tehetseg_se_vesszen_el_szekelyfoldi_tehetsegnap

Fotógaléria

emet logo

 

 

 

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31