A határon túli tehetségsegítő tanácsok működésének támogatása - szakmai beszámoló

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/EETK.jpg'
There was a problem loading image 'images/EETK.jpg'

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács NTP-HTT-M-13-002 kódszámú megbízás alapján 2013.10.01-2014.06.30periódusban, a megbízási feltételeknek megfelelően bonyolította programjait a tehetséggondozás területén. A program fő célja a Tanács működésének támogatása volt, amely által a következő, a tehetséggondozásban fontos programokat sikerült megvalósítani: tehetségkoordinátori képzés székelyföldi pedagógusoknak, intézményvezetőknek, Székelyföldi Kincskereső pályázat, Tehetségtábor Sepsibesenyőn.

A május 30-31. periódusban szervezett két napos tehetségkoordinátori képzés 9 résztvevővel zajlott, akik pedagógusok, iskolai intézményvezetők, civil szervezetek képviselői voltak. Közel 40-en kapcsolódtak be a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsáltal kidolgozott és meghirdetett Székelyföldi Kincskereső programba, valamint 48 személy, tehetséges gyerekek és nagyszerű tevékenység vezetők vettek részt a június 16-20. periódusban szervezett első tehetségtáborban Sepsibesenyőn, Kovászna megyében.

A pályázat keretében megszervezett Tehetségkoordinátori képzés ösztönzően hatott a pedagógusokra, hogy tehetséggondozói munkájukat hosszútávon, szakszerűen végezzék.  A Székelyföldi Kincskereső program a tehetséges diákok azonosításában és tehetséggondozásában érte el célját, lehetőséget nyújtott a diákok számára készségeik bemutatására, olyan területeken próbálhatták ki magukat, melyek teljesen eltérőek a mindennapos iskolai feladatoktól. A Tehetségtábor sikerrel zajlott, a programok sok  újdonságot tartogatott a gyermekek  számára, ugyanakkor lehetőség is nyílt a tehetségük bemutatására.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács összességében hasznosnak ítéli a programot, amely által ismertségre és elismerésre tett szert, és amelyek a támogatás nélkül nem valósulhattak volna meg.

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet támogatásával valósul meg.

EETK.jpg
Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31