Tehetségpontok

A tehetségpontokról
A Tehetségpontok alapfeladata a tehetségek felfedezése, azonosítása, a tanácsadás, a pályaorientáció, a lehetőségek, az információk személyre szabott megmutatása a tehetséges fiataloknak. Fő céljuk, hogy hatékony segítséget adjanak az érdeklődő fiataloknak tehetségük felismeréséhez és kibontakoztatásához, ennek érdekében juttassanak el hozzájuk minél teljesebb és minél személyesebb információkat a különböző tehetséggondozó lehetőségekről. Figyelemmel kísérik az intézményi, helyi, térségi és regionális tehetséggondozó kezdeményezéseket és segítik ezeket abban, hogy minél intenzívebb kapcsolatrendszert tudjanak kiépíteni egymással, a tehetséges fiatalokkal, a tehetséges fiatalok környezetével, a tehetséggondozásban jártas szakemberekkel, és a tehetséggondozást segítő önkormányzati, egyházi, civil szervezetekkel, vállalkozásokkal és magánszemélyekkel. Helyi integráló szerepük mellett pedig maguk is részei a Magyar Géniusz Hálózatnak, melyben a csomópontok szerepét töltik be az információk áramlásában és feldolgozásában.

Tehetségpontok működési szabályzata (pdf. formában letölthető erről a linkről http://tehetseg.hu/tehetsegpontok-mukodesenek-szabalyrendszere)

Regisztráció
A Tehetségpontok Kárpát-medencei hálózata több mint ezer intézményt számlál. A már működő és a hálózathoz csatlakozni kívánó jövendőbeli Tehetségpontok gördülékenyebb kiszolgálása és a korszerű kapcsolattartás érdekében 2013. június 1-jétől online regisztrációs és adatkezelő rendszert vezettünk be. A Tehetségpontok papír alapú regisztrációjára a továbbiakban nincs lehetőség.

Belépés a Tehetség hálózat - online adatkezelő rendszerbe (link: http://extranet.tehetseg.hu/public/index.php )

Tehetségpontok akkreditációja

A Tehetségpontok számára önmaguk, az általuk képviselt minőség felmérését és megmutatását teszi lehetővé a Tehetségpont akkreditációja. Az akkreditáció célja, hogy a Tehetségpont számba vegye, hol tart szervezetének, kapcsolatrendszerének építésében, a tehetségsegítő feladatok ellátásához szükséges személyi feltételek megteremtésében. Az akkreditáció során tehetségügyi szakértők meglátogatják a Tehetségpontokat, és személyes konzultációk alapján győződnek meg arról, hogy az intézmények megfelelnek-e a szakmai elvárásoknak. Az akkreditációt követően a Tehetségpontok az akkreditáció tényét, valamint minősítési eredményét (Akkreditált Tehetségpont, Akkreditált Kiváló Tehetségpont) közlő tanúsítványt kapnak, megkapják az akkreditáció minősítési eredményét tanúsító táblát, (2011. február 5-én a Tehetségpontok Második Országos Konferenciáján 104 Tehetségpont vehette át a kiváló minősítést, 27 pedig a sikeres akkreditáció tényét igazoló tanúsítványt). Ezen felül a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége együttműködési megállapodást köt az akkreditált Tehetségponttal, amelyben a Szervezetek a Tehetségpontok hálózatának kiépítésével kapcsolatos kölcsönös feladatok megfogalmazása mellett a Szövetség speciális szakmai szolgáltatásokat ajánl fel a Tehetségpont számára.

Tehetségpontok térképe
http://tehetseg.hu/tehetsegpontok/terkep

Március 2018
H K Sz Cs P Szo V
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31