A kultúráért és innovációért felelős miniszter jóváhagyta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által, az NTP-ADY-M-22-0006 azonosítószámú pályázat keretében előterjesztett ösztöndíjas tanulók listáját.

November 26-án közel 25 tag részvételével zajlott az SzTT gyűlés, a Puskás Tivadar Szakliceum dísztermében. Első alkalommal voltak jelen szülők, most már hivatalosan is, ugyanis a Tanács egyhangúan megszavazta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács Szülői Tagozatát, változó képviselettel és egyetlen szavazati joggal a gyűléseken. A gyűlés jó hangulatban zajlott, érdekes beszámolókkal, és a végén a jelenlévők Csáki Ernő szakmai vezetésével megnézték a Puskás Tivadar kiállítást. A gyűlés közös vacsorával zárult a liceum étkezdéjében.

November 18-19-én módszertani pedagógus továbbképzés zajlott Sepsiszentgyörgyön az Amőba Oktatási Központ épületében, 31, többnyire pedagógus résztvevővel. Az Okoskocka eszközcsalád pedagógiai alkalmazása elnevezésű foglalkozást Dr. Kelemen Lajos pszichológus, az Okoska tehetségház megálmodója tartotta.

Ady Endre-ösztöndíj tehetséges, romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő VI-XII osztályos tanulók támogatására (2022/2023-as tanév)

A Miniszterelnökség megbízásából (az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Programja programja alapján) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-22 kódszámú nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2022/2023-as tanév)

I.    Szakmai indoklás:
A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a kiemelkedő tehetségek támogatása.

II.    A pályázat célja:
Pénzügyi segítségnyújtás a romániai magyar nyelvű közoktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, 6–12. osztályos, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára.

Tehetséges a gyermekem? egy napos tehetséggondozói képzés Bajor Péter és dr. Balogh László előadókkal.

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása. Sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

Június 11-én hatodik alkalommal tartotta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács - ezúttal Kézdivásárhelyen - a Székelyföldi Tehetségnapot. Az eseményen rangos előadók, a téma kiváló szakemberei képviseltették magukat, és bemutatkoztak a Sepsiszentgyörgyi Református Kollégium tehetségígéretei, a meghívott - már befutott - tehetségek között pedig a Sepsi OSK alapító-alelnöke, valamint a csapat ifi korosztályban tevékenykedő kapusa is eleget tett a szervezők meghívásának.

Kis Emese

Jelölő: Hodor Enikő, pedagógus, SzTT tag

Minden iskolában akad szerencsére egy olyan kivételes elkötelezettségű, kimagasló képességű és a szülőföld, saját közössége iránt határtalan szeretettel rendelkező személyiség, aki felülmúlhatatlan munkabírásával, irigylésre méltó kitartásával, elviselhetőbbé teszi a szürke hétköznapokat,

A készségfejlesztő műhelyek pályamunkáinak összefoglaló listája: Kincskeresők 2021-2022

Néhány visszajelzés az értékelők részéről:

"Összetett, áttekinthető, szavak, írásjelek és ábrák szépen elrendezett, jól olvasható együttese. Jakabos Lajos bácsi nyomán a színekkel való játszadozás vezessen titeket is a bölcsesség megszerzéséhez!" (Szederinda)

"Szép, játékos tartalmi összefoglaló. Gratulálok! Hangulatot, érzést és hitelességet adott számomra a kisfilm!" (Mókusnégyes)

"Hiányoltam a hangot, gyors filmvetítés, viszont gratulálok a felírathoz! A fiúknak sok játékfilmet kívánok melyben rendeznek, vágnak, rajzolnak, így teljesen kibontakozhatnak." (Lemhény)

Minden diáknak és pedagógusnak gratulálunk a műhelymunkákhoz!

A programot támogatta: NTP logo color

 ME logo szines HU 500px

A hétvégén (6-7.05.22) zajlott a Tehetséges a gyermekem? tehetséggondozói képzés, Kormos Dénes és Tóth Ilona vezetésével, közel 40 résztvevővel, a kézdivásárhelyi Bod Péter Tanítóképzőben. Örömmel tudatjuk, hogy ezúttal, még nagyon sok konkrét eredmény mellett, létrejött az SzTT szülői tagozata, 30 szülővel. Ami azt jelenti, hogy a Szülőkkel való együttműködésnek ezután lesz egy formális kerete, és tervszerűen benne lesznek az SzTT tehetséggondozói tevékenységében: lesznek képzések, programok szülőknek, bekapcsolódnak a közös tervezésbe, tehát megvalósul egy hármas kapcsolati rendszer: pedagógus - szülő -gyermek, ami teljessé teszi a tehetséggondozást.

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon