A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) tehetséggondozó programja I-IV és V-VIII osztályos diákoknak a 2021. október - 2022. április közötti időszakra.

Készségfejlesztő tevékenységek Hargita, Kovászna és Maros megyei elemi és gimnáziumi tagozatos diákoknak. A "kincskeresés" a Szülőföld jobb megismerését célozza, változatos módon: épített örökség dokumentálása, a múlt megörökítése interjúkkal idős emberekkel, fotódokumentáció/film készítése, a környék forrásainak felkutatása és rendbetétele, stb. A csoportok tevékenységét munkanapló rögzíti, amely kötelező melléklete a többhónapos folyamatot összegző beszámolónak. A legsikeresebb "kincskeresők" értékes könyvjutalomban részesülnek, a nyertes csapat pedig ingyenes táborozáson vesz részt Magyarországon.

A programban való részvétel előfeltétele a SZÁNDÉKNYILATKOZAT megküldése, melyet e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várunk október 18-ig.

A műhelymunkák beküldésének határideje: április 9

A pályázati határidőt egy héttel meghosszabbítjuk: ‼️ NOVEMBER 19 ‼️-ig fogadjuk a pályázatokat!!!

Ady Endre-ösztöndíj tehetséges, romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő VI-XII osztályos tanulók támogatására (2021/2022-es tanév)

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-21 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2021/2022-es tanév)

Az SzTT 2020-ban digitális kompetrenciafejlesztő tehetséggondozói programot indított felsőtagozatos diákoknak, Digitális kompetenciafejlesztés Székelyföldön címmel. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta, a cél: egy olyan tanulói portál létrehozása volt, amely hasznos tartalommal és élő kapcsolat lehetőségével segíti a diákok online tanulását.

01 Tehetsegnap 2021 SzTTJúnius 26.-án szombaton, a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban zajlott a Székelyföldi Tehetségnap, közel 100 résztvevővel.

A színes programban tehetségígéretek mutatkoztak be, befutott tehetségek osztották meg gondolataikat élettapasztalatukról és Csutak Vilmos tehetséggondozói díjban részesült Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes. A tehetségnap egyik kiemelkedő pillanata volt Polgár Judit magyar sakkozó, sakk nagymester videoüzenete a tehetségnap résztvevőihez.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, a 2020–2021-es tanévben, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) NTP-ADY-M-20-0005 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdetett a romániai magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. A program közvetlen célcsoportja a 6-12. osztályos tanulók voltak Maros, Hargita, Kovászna, Brassó és Bákó megyékből, akik magyar nyelven folytatják tanulmányaikat.

A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár jóváhagyta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által, az NTP-ADY-M-20-0005 azonosítószámú pályázat keretében előterjesztett ösztöndíjas tanulók listáját.

2019. július - 2020. decembere között "Székelyföldi tehetséggondozás" címmel bonyolított pályázatot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, melynek keretében az alábbi programok valósultak meg.

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon