2018 október – 2019 május között hét interdiszciplináris műhelyt szerveztünk meg hét oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben. A műhelyeket Székelyföldi Kincskereső néven hirdettük meg 210 órás tehetségprogram valósult meg 56, 9-18 év közötti diák részvételével, néprajzismeret-történelem, művészet-informatika tehetségterületeken. A megvalósult programok hozzájárultak a tehetségigéretek sokszínű fejlesztéséhez, úgy szakmai, mint személyi szinten.

 A 8 hónapos időtartam alatt a diákok számára teljes mértékben biztosított volt a szabadon való gondolkodás, kreativitás, a választott területen, irányítás alatt de szabadon merülhettek bele a munkába, a szakterülettel való ismerkedésbe. A diákokat egy ingergazdag környezetben, adottságaikkal összhangban, folyamatos ösztönzés kiséretében segítettük a tehetségük kibontakoztatásában. A specifikus tehetségterületek mellett személyiségfejlesztő programokon is résztvettek. A kiemelkedően teljesítő diákokat jutalomban részesítettük. A diákok saját bevallásuk szerint nagyon jól érezték magukat a tevékenységek alatt, sokat tanultak, rengeteg új ismerettel gazdagodtak, ugyanakkor társas kapcsolataik is fejlődtek a közös, összehangolt munkának köszönhetően.

A program kiegészítő tevékenységét szakmai fórum formájában valósítottuk meg, számszerűen hármat, pedagógusok, valamint szülő-diák páros részvételével novemberben, áprilisban és májusban.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatja.

emet logo

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon