Kisebb csoportban ugyan, de nagyon eredményesen zajlott a megbeszélés. A következőkről egyeztettünk:

 1. Képzések - időpontok és feltételek; a képzések helyszíne: Eurocenter Amőba oktatási központ, Sepsiszentgyörgy

- Lantos Mihály / Bp - hatékony jegyzetelés módszertani képzés; március 17, kedd 9-16 óra között, célcsoport: felső tagozatos diákok+egyetemisták+pedagógusok is jöhetnek!; részvételi díj: 50 lej (a képzés még szerveződik Udvarhely, Csíkszereda, Gyergyó és Nyárádszereda helyszíneken)

- Gróh Ilona / Bp - ovópedagógiai képzés; erre már megvan a csoport, ettől függetlenül még lehet jelentkezni, ha esetleg lesznek visszalépők... Időpont: június 13-14, díjmentes.

- Bajor Péter + dr. Balogh László + Polonkai Mária / Bp - felkészítő tutori feladatok végzésére, akkreditált Matehetsz képzés, periódus: június 22-24. ( ez az időpont még változhat), díjmentes.

Az utóbbi két képzésre hivatalos igazolást adunk a résztvevőknek, a Pedagógusok Házával együttműködésben. Köszönjük Andinak a segítséget és nyitottságot!

Fontos! A képzéseken való részvétel feltétele a teljes programba való kapcsolódás! Konkrétan, ha 2 napos a képzés, mind a 2 napon részt kell venni, különben nem fogadjuk el a jelentkezést.

2. Áprilisban szakmai út van tervbe véve Magyarországra, amelynek célja egyrészt jó gyakorlatok megtekintése, másrészt kapcsolatok kialakítása mo-i tehetségpontokkal. A programmal kapcsolatban egyeztetünk Balogh tanár úrral, alapozva a korábbi szakmai látogatás tapasztalatára. A szakmai út kapcsolódik a képzéshez.

3. Jövőbeni tervek:

- egy programot dolgozunk ki közösen, amellyel segíteni tudjuk a fiatalokat az életcél meghatározásban, pályaválasztásban. Ez csoportos és egyéni konzultációk formájában nyilvánul meg, ugyanakkor természetesen egy többlépcsős és különböző tehetséggondozói műveleteket magába foglaló program lesz, amelyet először kísérleti formában kívánunk bonyolítani Kovászna megyében. Szakemberek bevonásával és velük konzultálva alakítjuk ki, és legkevesebb egy éves időtartamra tervezzük. Aki kapcsolódni kíván a tervezésbe, szívesen látjuk, jelezze Annamarinak az SzTT titkárságon.

Befejezésül, két szép programbeszmolót láttunk: az egyik a Ringató képzés Sepsiszentgyörgyön, Tünde és Júlia fotókkal és videókkal adták vissza a program hangulatát, valamint a Praetoria sikeres tehetséggondozói programjait néztük meg, itt: https://www.hirmondo.ro/kultura/kis-szobraszok-es-fafaragok/ , Tehetséggondozás a kézdivásárhelyi Csiszár Dénes Faipari Tanműhelyben http://praetoria.weebly.com . Egy jó példa a források célszerű és eredményes felhasználására. Gratulálunk!

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon