2019. július - 2020. decembere között "Székelyföldi tehetséggondozás" címmel bonyolított pályázatot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, melynek keretében az alábbi programok valósultak meg.

2019. október – 2020. április között öt interdiszciplináris készségfejlesztő műhelyt szerveztünk meg négy oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben Székelyföldi Kincskereső néven. Összben 150 órás tehetségprogram valósult meg, 20 diák és 4 pedagógus részvételével, néprajzismeret-történelem, környezetvédelem és informatika tehetségterületeken. A megvalósult programok hozzájárultak a tehetségigéretek sokszintű fejlesztéséhez, úgy szakmai, mint személyi szinten.

A diákokat egy inger gazdag környezetben, adottságaikkal összhangban, folyamatos ösztönzés kíséretében segítettük a tehetségük kibontakoztatásában. A specifikus tehetségterületek mellett személyiségfejlesztő programokon is részt vettek. A kiemelkedően teljesítő diákokat jutalomban részesítettük. A diákok saját bevallásuk szerint nagyon jól érezték magukat a tevékenységek alatt, sokat tanultak, rengeteg új ismerettel gazdagodtak, ugyanakkor társas kapcsolataik is fejlődtek a közös, összehangolt csapatmunkának köszönhetően.

A program kiegészítő tevékenységét szakmai fórum és szakmai képzés+látogatás formájában valósítottuk meg. A kiegészítő tevékenységek tavaszra voltak tervezve, de végül is az őszi periódusban sikerült megvalósítani egészen pontosan októberben.

A hónap elején az on-line térben szerveztünk óvopedagógiai szakmai fórumot Groh Ilona irányítása alatt, 15 pedagógus részvételével. Idézve egy résztvevőtől: Köszönöm az Sztt nek, hogy lehetővé tették ezen a képzésen való részvételt. Hihetetlen de a képernyőn keresztül is átjött, érezhető volt Gróh Ilona, energiája, szakmai tudása, humora embersége és szeretete. Hála érte.

A szintén kiegészítő tevékenységként vállalt szakmai képzés és látogatás, mely Budpaesten valósult meg, egy új ismereteket, megerősítést, feltöltődést, és egy másik szemléletet, egy új megvilágítást nyújtó tapasztalat. A képzés a Matehetsz tehetségtámogató Tutor Programjának rendszeréről és működéséről szólt, érdekfeszítő bemutatókkal és gazdag eszmecserékkel gazdagítva. Kilépni a komfortzónából, más szemszögből megvizsgálni a lehetőségeket, új szemléletmódot és embereket megismerni mindig nagy lehetőségeket rejt magában. Nagyon jó együttműködési kapcsolatok alakultak ki, melyekre a jövőben komolyan lehet alapozni.

A programot az Emeberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatta.

emet logo

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon