A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, a 2020–2021-es tanévben, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) NTP-ADY-M-20-0005 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdetett a romániai magyar nyelvű oktatásban részt vevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. A program közvetlen célcsoportja a 6-12. osztályos tanulók voltak Maros, Hargita, Kovászna, Brassó és Bákó megyékből, akik magyar nyelven folytatják tanulmányaikat.

A pályázat keretén belül sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

A beszámolók mind azt támasztják alá, hogy az ösztöndíjra nagyon nagy szükségük volt a tanulóknak és családjuknak egyaránt. Az ösztöndíjas tanulók nagy hányada nagyon szerény, sőt nehéz anyagi körülmények között él.

A korábbi évek trendje az idén is folytatódott, a legtöbben laptop-ra költötték a támogatást, emellé az idén bejött az okostelefon, amivel ez a tanítási órákon való részvételt és a telefonos kapcsolattartást is megoldották egyszerre. Még mindig sokan költöttek szakkönyvekre is, főleg az érettségiző, felvételi előtt álló diákok, valamint magán órákra, ami a felvételi sikerességét alapozza meg, versenyek díjára, ingázás költségeire, sportfelszerelésre és kellékekre, nyelvtanfolyamra stb.
Tiszteletre méltó és ösztönző az az igyekezet, amivel ezek a szociálisan nehéz körülmények között élő tanulók, tudatosan és szorgalmasan állnak a tanulás és fejlődés mellé. A beszámolókból jól látható, hogy milyen sok időt és energiát fektetnek abba, hogy jó eredményeket érjenek el, és ezáltal biztsoítsák saját maguk számára a job és kiszámíthatóbb jövőt.

A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

emet logo

0
0
0
s2smodern

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon