A projekt célja fejlesztő eszközcsomagok beszerzése és azok szétosztása iskolák-óvodák részére a Székelyföldi tehetséggondozás fejlesztése érdekében, mely dolog sikersen megtörtént.

A fejlesztő csomagokat, melyek különböző tehetségterületen használatos, változatos eszközöket tartalmaznak a MATEHETSZ állította össze és juttatta el a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsnak. A több tehetségterületen felhasználható logikai, társas-, feladványos és személyiségfejlesztő játékokat tartalmazó csomagokat az SzTT munkatársai osztották szét 9 székelyföldi intézmény között olyan formán, hogy mindegyikbe kerüljön művészeti, logikai és kreativitástfejlesztő játék. A csomagok a következő játékokat tartalmazták, intézmény típusának megfelelően osztva: Okoskocka fejlesztő játék - számolás óvodásoknak/iskolásoknak, Okoskocka fejlesztő játék - mese és szövegértés, Okoskocka fejlesztő játék - anyanyelvi játék, Okoskocka fejlesztő játék - akusztikus észlelés, Logic Cards interaktív feladványos kártyajáték, Grabolo társasjáték, Hanabi, Qwirkle Cards, Bla Bla Bla kommunikációs játék, Hexx & Hopp - logikai társasjáték, Imagine - asszociációs társasjáték, Mysterium komplex készségfejlesztő társasjáték, Topologix fejlesztőjáték fából, Dáma - Malom Classic, Gyümi Géniusz, Jenga Classic, Sztorikocka - Story Cube.
Az intézmények kiválasztása az szerint történt, hogy hol várható a legnagyobb hasznosulása, ugyanakkor ne legyen egy nagy központi intézmény, amely amúgy is részesül támogatásban. Így a kisebb, családiasabb óvodáka/iskolákban gondolkodtunk, ahol nyitottak az új dolgokra, viszont korlátozottak a lehetőségek. A kilenc csoport közül három SzTT tag-óvoda is részesült fejlesztőcsomagban.
Fejlesztő csomagban részesülő iskolák/óvodák:
Hargita megye:
Xántusz János Iskola és óvoda, Csobotfalva
Ficánka Óvoda, Székelyudvarhely (SzTT tag)
Maros megye:
Domokos Kázmér Iskola, Szováta
Kovászna megye:
Hófehérke Napköziotthon, Sepsiszentgyörgy
Gulliver Napköziotthon, volt Kiss Árpád óvodai tagozat, Sepsiszentgyörgy (SzTT tag)
Cetz János Iskola, Fotos - Martonos
Henter Károly Iskola és óvoda, Bodok
Bibó József Iskola és óvoda, Telek
Benedek Elek Napköziotthon, Sepsiszentgyörgy (SzTT tag)
A konkrét segítségnyújtás mellett (értékes fejelesztőcsomag biztosítása a gyerekek részére) a személyes kapocsolatok építését, a tanács munkájának bemutatását is fontosnak tartottuk. Beszéltünk a pedagógusoknak a tehetséggondozásba és a tanács munkájába való bekapcsolódás lehetőségéről, amit sok helyen nyitottan fogadtak, ezáltal az SzTT új tagokkal bővül és a támogatás hasznosulása fenntarthatóvá válik hosszú távon.

Támogató: Bethlen Gábor Alap Zrt.

megvalosult a magyar kormany tamogatasaval bga alap

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon