Hét új taggal bővült a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács, és tervben van a júniusi Székelyföldi Tehetségnap!

A Székely Mikó Kollégium dísztermében zajlott az SzTT évkezdő gyűlése (2022. márc.). A gyűlésen a tanács tagjai, meghívottak és leendő tagok vettek részt. A résztvevőket Sztakics Éva igazgatóasszony köszöntötte majd az új tagok beválasztása következett, így az SzTT jelenleg 42 tagot számlál.

A bemutatkozás során kiderült, mennyire fontos a gyermekben rejlő tehetség, készségek idejében történő azonosítása, ez az a terület, amely fejlesztésre szorul, iskolai, de nemcsak, akár szülői közegben is. Mérőszeközök, diagnosztizálási módszerek kellenének - ezek mind fontos szempontok a képzések és programok tervezésénél.

A gyűlésen konkrét programok megbeszélése, egyeztetése következett, a jövőbeni tervekkel kapcsolatban pedig elhangzott, mennyire fontos a tanácstagok véleménye, javaslata, hogy olyan programokat dolgozzunk ki, amelyek valós igényekre alapoznak.

Javaslatként elhangzott az is, hogy az SzTT lista egy olyan kommunikációs csatorna, amely eredmények széleskörű terjesztését is lehetővé teszi, ezért érdemes egy sikerrel lezárult projek eredményeit itt is közzétenni, ösztönőzen hat a szakmai fórum tagjaira és egyben tájékozódási lehetőség is, egymás tevékenységeiről.

A Kiválósági Központot Pető Mária, a központ vezetője mutatta be, 28 csoporttal vannak rendszeres fogallkozások jelenleg, alapvetően matematika, fizika és nyelvek témakörben. A foglalkozások iskolánkívüli tevékenységek, inkább kiegészítőlegesek, az iskolai anyaghoz kapcsolódó, emelt szintű tevékenység (vizsgákra, versenyekre felkészítés). A gyermekeket megyeszintről válogatják be, a foglalkozásokat irányító tanárok is hasonlóképpen egyéni jelentkezés alapján kerülnek be. Legtöbben Szentgyörgyről, de vannak Kézdivásárhelyről is.

Konkrét szervezési kérdések, eredmények:

- a Kárpát - medencei Tehetségnapra 16 személyes SzTT küldöttség utazik, a listát jelentkezések alapján összeállítottuk és elküldtük a szervezőknek.

- a rangos programban 3 Székelyföldi tehetség fog fellépni :), közülük kettő a küldöttséggel utazik

- körvonalazódik a júniusi Székelyföldi Tehetségnap programja

     - időpont: június 11. szombat

     - helyszín: Kézdivásárhely, Minorita Rendház, Gábor Áron Műszaki Líceum vagy a Vigadó Kultúrház

     - javasolt tehetségígéretek: Antal Hanna népmese mondó, Mazsorettesek, Fúvószenekar,  Incze Bíborka népdal, Török Panka karaté, Imre Anita népdal, Tőkés Zsolt felfedezettje néptánc

     -befutott tehetségek: Kézdivásárhelyi kosarasok, OSK kapusa, Vetró András képzőművész, Miklós Csenge matematika kutató...

Lehet még javasolni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. a lista nyitott , a lényeg, egy színvonalas eseményt állítsunk össze.

Székelyföldi Tehetségpontok térképe

contentmap_module

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon