Lezárult a Székelyföldi Kincskereső pályázat „Az én falum/városom", valamint a „Székfoglaló” kategóriában beérkezett pályázatok elbírálása.

Június utolsó hetében zajlott Besenyőn a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által szervezett tehetséggondozó tábor általános és középiskolás diákok részvételével. A Székelyföldi Kincskereső pályázat nyertes csapatai számára szervezett jutalomtábor változatos programokkal, gyerekbarát előadókkal, érdekes gyakorlati tevékenységgekkel bővítette tudásukat.

 

A rovásjelek magukban hordozzák az élet nagy bölcsességeit, és rejtett üzeneteket fogalmaznak meg a mai kor emberének, az értelmes élet alapvető feltételeiről.

 

Megtartotta a Székelyföldi Tehetségnap II. kiadását a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Franz Mönks professzor, az Európai Tehetségsegítő Tanács örökös elnöke is.

 

A tehetséggondozásban kiváló eredményeket felmutató Székelyföldi pedagógusok, szakemberek közösségi elismerése. Az SzTT évente két díjat oszt ki, a díj egy 2 000 lejes pénzjutalomból, egy oklevélből és egy emlékplakettből áll, Hosszú Zoltán sepsiszentgyörgyi képzőművész alkotása.

 

 Kilenc nevezés futott be a Csutak Vilmos díjra Hargita és Kovászna megyéből, a benevezéshez a jelölők két dokumentumot küldtek: a jelölőlapot és a jelölt szakmai önéletrajzát.

 

Most, amikor a „lifelong learning" fogalma gyakran előfordul, különböző indítású okok véget tovább képezzük magunkat. Felkeltette a figyelmemet a Hargita népében megjelent hirdetés, amely során 2015. május 8-9.-én az SzTT szervezésében, Sepsiszentgyörgyön tehetségsegítés témában képzést tartanak.

 

Az SzTT megszervezi a Székelyföldi Tehetségnap második kiadását. A rendezvény célja a székelyföldi tehetségek és mentoraik bemutatása, társadalmi elismerése.

 

Ösztöndíjasok névsora

 

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

 

EMET - Nemzeti Tehetség Program

Az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium együttműködésével 2015. május 8-10. között Erdélyi Tehetségnapot szervez Székelyudvarhelyen, amelyre szeretettel várják az erdélyi Tehetségpontok tehetséggondozással foglalkozó képviselőit.

Meghívást kaptunk a Curie tehetséggondozó és oktatásfejlesztő alapítványtól a 2015. április 24-25.-én Szolnokon szervezendő Curie Környezetvédelmi Emlékversenyen való részvételre, valamint az azt megelőző szakmai napra.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács idén is meghirdeti a Csutak Vilmos díjat, amelyet évente két, a tehetséggondozásban kiváló eredményeket felmutató székelyföldi pedagógusnak, szakembernek ítél oda egy szakmai bizottság. A díj a tehetséggondozás társadalmi elismerését célozza.

 

Az április 2.-án tartott gyűlésen 19-en vettek részt, a tanácskozás három órán át tartott. Bevezetőben az SzTT projekttevékenységéről és a kapcsolódó eredményekről esett szó. Az év elején intenzív pályázati munkával alapokat sikerült lehívni, amely lehetővé tette tehetséggondozói programok illetve az SzTT programjainak megvalósítását.

 

„A marketing szerepe a civil szervezetek életében" címmel szervezett interaktív műhelyt az Amőba Alapítvány. Az eseményen 21 civil szervezeti képviselő vett részt Kovászna megyéből.

 

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács a 2014. november 5. - 2015. február 9. közötti periódusban pályázatot hírdetett általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak, melynek eredményei a következőképpen alakultak:

 

Összesen 68 pályázat érkezett be az SzTT-hez az Ady Endre ösztöndíj programhirdetésre, a következőképpen: Kovászna megye - 54, Bákó - 9, Bukarest - 1 és Brassó - 2, kettőt pedig tévedésből az SzTT-hez küldtek, Hargita megyéből.

 

A nyíregyházi Konszonancia Tehetségsegítő Tanács elnöke, Dr. Pálkövi Mária közreműködésével 2015. március 25.-én, szerdán félnapos előadásra kerül sor közösségi média témakörben. A részletekkel hamarosan jelentkezünk.

„A tehetség online világa" címmel idén is megrendezzük az Országos Tehetségnapot.

 

A rendezvényre 2015. március 28-án, szombaton 9:50 perctől kerül sor a budapesti Szent Margit Gimnázium épületében (1114 Budapest, Villányi út 5-7.)

 

Az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége és a Napsugár gyermeklap által szervezett mesemondó versenyen a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács különdíjat adott át a csíkbánfalvi Fazakas Hunornak, a Márton Ferenc Általános Iskola 8.osztályos tanulójának.

 

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SZTT) pályázati kiírása általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak a 2014. november 5. és 2015. február 9. közötti időszakra.

 

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon