Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Program keretében) az Erdélyi Tehetségsegítő Tanács, és a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-17 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű oktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2017/2018-as tanév)

 

Az ösztöndíjban részesülő diákok névsora letölthető innen: Ösztöndíjasok

A pályázókkal e-mailen vagy telefonon keresztül felvesszük a kapcsolatot.

 

2017 november 22.-én tartotta rendes gyűlését az SzTT az Eurocenter konferenciatermében. A gyűlésen részt vettek az SzTT tagjai valamint Kormos Dénes és Tóth Ilona meghívottak, kutató fejlesztő pedagógusok és tehetséggondozó szakemberek Magyarországról.

 

A Székelyudvarhely-i polgármesteri hivatal Szent István terme adott otthont a IV. Székelyföldi Tehetségnapnak, melyet 80 résztvevő tisztelt meg jelenlétével.

 

 

Lezárult az Ady Endre ösztöndíjpályázatra való pályázás határideje. Idén összesen 85 ösztöndíjkérelem érkezett a tanács címére, ebből 78 érvényes és 7 formailag hibás iratcsomó volt.
A pályázatok megyék szerinti eloszlása a következőképpen alakult: 3 Bákó, 5 Brassó, 1 Maros, 76 Kovászna megyéből.

 

2017. április 7-8.-án „Mentorálás a tehetséggondozásban” címmel képzés zajlott Sepsiszentgyörgyön 22 pedagógus és civil szervezeti képviselő részvételével.

 

A nemzeti tehetség program megismertetésében, megvalósításában, a székelyföldi tehetségsegítő hálózat fejlesztésében, a tehetségek és tehetségsegítők támogatásában végzett munkája elismeréseként.

 

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) pályázati kiírása általános és középiskolás diákoknak, valamint egyetemistáknak a 2017. szeptember 18. - 2018. április 8. közötti időszakra.

 

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács tavaly szeptemberben meghirdette a Kincskereső programját, amely tehetségazonosító program. Kisiskolásoktól egyetemistákig, különböző készségterületeken méri a Székelyföld ismeretéhez kapcsolódó ismeretet, tudást.

Az áprilisi határidő lejártával összesen 25 pályázat érkezett: 13 Hargita megyéből, 11 Kovászna megyéből és 1 Magyarországról. Hiányzó dokumentum!

 

Lezárult a Székelyföldi Kincskereső pályázatok elbírálása. Az összesített eredménytáblázat letölthető.

 

Tizenöt iskolaigazgató vett részt a Székely Mikó Kollégium tanácskozótermében szervezett szakmai fórumon, a programot a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács bonyolította a Kovászna Megyei Tanfelügyelőséggel közösen.

 

Idén negyedik alkalommal szervezte meg Tehetségtáborát a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács Sepsibesenyőn, melyen 13 gyermek vett részt.

Jó kedvvel érkeztek a gyerekek Lemhényből, Zágonból, Miklósvárról és Etédről.

 

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon