Az ösztöndíjban részesülő diákok névsora letölthető innen: Ösztöndíjasok

A pályázókkal e-mailen vagy telefonon keresztül felvesszük a kapcsolatot.

Ösztöndíjban nem részesülő pályázók: Névsor-

A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, valamint a Nemzeti Tehetségprogram támogatásával valósul meg.

emet logo

A 2017-18-as időszakban az SzTT a Nemzeti Tehetségalapból kapott támogatást szervezeti fejlesztésre használta fel. Ennek köszönhetően megújult az SzTT honlapja; itt gyakorlatilag minden, a Székelyföldi tehetséggondozással kapcsolatos fontos információ megtalálható, beleértve a Székelyföldi tehetségpontok adatait valamint a mentorok adatbázisát is.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) tehetséggondozó programja általános és középiskolás diákoknak a 2018. október - 2019. május közötti időszakra.

 

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-18 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2018/2019-es tanév)

 

A pályázati program fő célja a székelyföldi tehetséggondozás fejlesztése volt: TP-k munkájának megismertetése, kommunikáció és együttműködés serkentése, szakmai fórumok szervezése, fiatalok bevonása, tehetségek támogatása, szakmai segítségnyújtás, tehetségpontok hálozatának bővítése.

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanácsot (SzTT) 2016-ban tíz alapítótag hozta létre azzal a céllal, hogy a tehetséggondozás ügyének szervezett keretet biztosítson Székelyföldön. A tanács tevékenységeiről, tehetségsegítő munkájáról Bereczki Kinga alapító taggal beszélgettünk.

A teljes tudósítás ITT olvasható!

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása volt. Sikerrel valósult meg 75 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek többségében, nem tudnak biztosítani.

Június 19 - Kedd:
- 11 órakor, elsőként a lemhényi csapat érkezett. Ettől a pillanattól számítjuk elkezdődöttnek az ötödik tehetségfejlesztő tábort, melynek idei fő témája a pozsonyi csata volt.

 Az interdiszciplináris, tanórán kívüli készségfejlesztő műhelyek pályamunkáinak eredményei.

 

 Kilenc tehetségtámogató vállalat és vállalkozó vehette át a Genius Loci Díjat 2018. április 24-én.

 

Tizenhat tehetséggondozó szakember vett részt az Eurocenter konferenciatermében szervezett szakmai fórumon.

Húsz pedagógus vett részt azon a fórumon, melyet 2017 novemberében Kormos Dénes kutató fejlesztő pedagógus, a Kárpát-medencei tehetségsegítő tanács kollégiumának vezetője valamint a kollégium Észak-magyarországi felelőse, Tóth Ilona jelenlétével bonyolított a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács.

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon