Csak tiszta forrásból

Ének-zene módszertani képzésre került sor 2019. október 25.-26.-a között a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács szervezésében Sepsiszentgyörgyön, szakmai vezetője Dr. Gállné Gróh Ilona, segédje lánya, Gáll Viktóia Emese.

A megye tehetségpontjaiból érkezett 25 résztvevő, többnyire óvónők és a Plugor Sándor Művészeti Líceum zenetanárai, akik óvodákban tartanak ének-zene foglalkozásokat (már a múlt tanévtől).

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács (SzTT) tehetséggondozó programja általános és középiskolás diákoknak a 2019. október - 2020. április közötti időszakra.

A programban való részvétel előfeltétele a SZÁNDÉKNYILATKOZAT megküldése, melyet e-mailen az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre várunk.

2018 október – 2019 május között hét interdiszciplináris műhelyt szerveztünk meg hét oktatási intézmény bevonásával, Hargita és Kovászna megyékben. A műhelyeket Székelyföldi Kincskereső néven hirdettük meg 210 órás tehetségprogram valósult meg 56, 9-18 év közötti diák részvételével, néprajzismeret-történelem, művészet-informatika tehetségterületeken. A megvalósult programok hozzájárultak a tehetségigéretek sokszínű fejlesztéséhez, úgy szakmai, mint személyi szinten.

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása. Sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

A műhelymunkák eredménylistája letölthető az alábbi linkről: Kincskereső

A Székelyföldi Kincskereső tehetséggondozó programunkba 18 csapat tagjai vettek részt a műhelymunkákon, Hargita és Kovászna megyékből. Legtöbben a művészet-informatika műhelyre neveztek be (Székelyföld teleobjektíven keresztül 10 csapat), de vannak csapatok a néprajz-történelem kategóriában is Néprajzi gyűjtések (4 csapat), Interjú (2 csapat), valamint érkezett benevezés a Régi írások faggatása és Épített örökségünk kategóriákban is (1-1 csapat).

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon