PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Ady Endre-ösztöndíj tehetséges, romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő VI-XII osztályos tanulók támogatására (2020/2021-es tanév)

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő megbízásából (az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzeti Tehetség Programja keretében) a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács az NTP-ADY-M-20 kódszámú pályázat alapján nyílt pályázatot hirdet a romániai magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges, szociálisan hátrányos helyzetű tanulók támogatására. (2020/2021-es tanév)

Az Ady Endre ösztöndíj-program fő célkitűzése, a szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor jó tanulmányi eredményekkel rendelkező diákok támogatása. Sikerrel valósult meg 87 magyar nyelven tanuló diák pénzügyi támogatása a pályázat által, mely olyan lehetőségeket biztosít számukra, melyeket a családok önerőböl, az esetek nagytöbbségében, nem tudnak biztosítani.

Az idei év legjobb csapata: Erdővidéki kutatócskák

Az erdővidéki népszokásokról

Így telt az én gyermökkorom

A magyarországi család- és ifjúságügyért felelős államtitkár 2020. március 23-án jóváhagyta a Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács által, az NTP-ADY-M-19 azonosítószámú pályázat keretében előterjesztett ösztöndíjas tanulók listáját. 

Kisebb csoportban ugyan, de nagyon eredményesen zajlott a megbeszélés. A következőkről egyeztettünk:

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács célkitűzése, hogy a szervezett tehetséggondozást mozdítsa előre és támogassa a térségben, hogy az arra kiképzett pedagógusok helyben tudják megadni azon segítségeket a gyerekeknek, melyek tehetségük kibontakoztatásához szükségesek. A legérzékenyebb korban tartjuk fontosnak elkezdeni a tehetséggondozást, ezért az óvodapedagógusok és az óvodások egy kiemelt célcsoportot képeznek. Ahhoz, hogy az óvonők minél felkészültebbek legyenek a tehetségek felfedezésében és gondozásában, a projekt segítségével ilyen jellegű képzéseket valósítottunk meg.

Minden jog fenntartva! – ©

sztt logo monochrom

tehetsegpont.ro

520014 Sepsiszentgyörgy,
Templom utca 1A

Tel.: +40 267 351 959

 

Webfejlesztés: Digital Studio

 

fb icon